Contact

Saturday, October 31, 2009

kaitan cinta dan hidup...

Assalamualaikum sahabat2 fillah sume..
dalam usia dunia yg makin tua kita tak lari dari ujian makin kita belajar menyintai Allah kekasih agung kita makin banyak hadiah yg dibernya special gift from Allah...ujian, ujian ujian dan ujian....banyak2 sabar dan sabar sabar dan sabar dan sabar utk kesekian kalinya...hopefully Redha Allah cinta Allah dalam dakapan kita..masa diuji baru kita tahu sejauh mana hubungan cinta kita ngan Allah berhasil..menangis lah dihadapanNya kerana hanya Dia yg tahu segala....


                                                            .......................................
Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orangyang salah sebelum menemui insan yang betul supayaapabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kitaakan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmatpemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut.Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yanglain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandangpintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakankita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untukkita.Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda bolehduduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpaberkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulangdengan perasaan bahawa itulah perbualan yang palinghebat yang pernah dialami.

Memang benar yang kitatidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalahkita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidaktahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satukepastian yang mereka akan menyintai anda kembali!Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahajaia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya iatidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati padaseseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satuhari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambilmasa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.

Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadiianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akansusut. Carilah seseorang yang membuatkan andatersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyumanuntuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yangmembuatkan hati anda tersenyum. Akan tiba satu ketikadi dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukanseseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpianda dan memeluknya dengan sebenar. Mimpilah apa yangingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang inginanda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan keranaanda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluanguntuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.

Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untukmembuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukupuntuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untukmemastikan anda adalah seorang insan dan harapan yangcukup untuk membuatkan anda bahagia. Selalu bayangkandiri anda di dalam kasut seseorang. Jika anda rasaianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkinmenyakitkan orang lain juga. Kebahagiaan seseorangmanusia tidak semestinya dalam memiliki segala yangterbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalamhampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidupmereka.kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis,mereka yang terluka, mereka yang telah mencari danmereka yang telah mencuba.

Hanya mereka yang bolehmenghargai kepentingan manusia yang telah menyentuhhidup mereka. Cinta bermula dengan senyuman, mekardengan ciuman dan berakhir dengan tangisan. Masa depanyang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang laluyang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskankehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakankegagalan dan kekecewaan masa silam.Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang disekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup andasupaya apabila anda mati nanti, andalah yang akantersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akanmenangis.
__________________________________________________